Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht zet record

Atbzevenhuizen_01Zevenhuizen – De stichtingleden van de stichting ATB Zevenhuizen keken uit naar hun 10e Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht, die afgelopen zaterdag gereden werd tijdens de feestweek van Zevenhuizen. Een bijkomend verjaardagscadeautje voor de jubilerende stichting waren de 490 deelnemers die aan de start verschenen. Daarmee kreeg 10 jaar ATB in Zevenhuizen extra glans. Nooit eerder verschenen zoveel rijders aan de start op het sportpark aan de Oudestreek.

 

Een veel gehoorde reactie van deelnemende ATB rijders is dat de ATB tocht in Zevenhuizen ieder jaar weer verrassend is. Ieder jaar wordt het parcours in een andere windrichting gezocht en krijgen de deelnemers unieke en uitdagende landschapselementen voorgeschoteld. Grote delen van het parcours kennen een doorgang over privéterreinen wat de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht uniek maakt.

 

Deze 10e editie werd gekoppeld aan een goed doel. De stichting ATB Zevenhuizen overhandigde aan het eind van de tocht een waardecheque van 500 euro aan Duchenne Heroes. Dit is een mountainbiketocht van 700 km door vier landen. 350 deelnemers fietsen in zeven dagen tijd voor een zo hoog mogelijke opbrengst om nader onderzoek te kunnen doen naar de ziekte Duchenne spierdystrofie. De uit Beilen afkomstige Miranda Spreen fietst tijdens de Duchenne Heroes voor de 12 jarige Henri Klok uit Zevenhuizen die aan genoemde spierziekte lijdt. Henri verzorgde tijdens de ATB tocht in Zevenhuizen het startschot.

 

De organisatie kijkt tevreden terug op het verloop van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. De vele vrijwilligers, sponsoren en landeigenaren maken het met elkaar mogelijk om deze tocht succesvol te kunnen organiseren.

 

De stichting ATB Zevenhuizen geniet na en maken zich al gauw weer op voor het volgende fietsevenement wat voor hun op het programma staat. In november zal de stichting zich inspannen voor de tweede Zeuv’mhuuster Veldrit.

 

Voor meer informatie over de stichting ATB Zevenhuizen en een impressie van de jubilerende ATB tocht, kan gekeken worden op de website: www.atbzevenhuizen.nl of op Facebook: ATB 7huizen.

       

About The Author

Leave A Comment

Over ATB Zevenhuizen

 
Geachte bezoeker, welkom op de website van Stichting ATB Zevenhuizen. Wij organiseren ATB-veldtoertochten rondom het Groninger dorp Zevenhuizen.

Contact

 
Stichting ATB Zevenhuizen info@atbzevenhuizen.nl

NTFU