Mountainbiken in de Zuursche Duinen

Beste mountainbikevrienden,

 

Tot voor kort was een deel van de Zuursche Duinen privé eigendom en een deel was eigendom van de gemeente.

Echter het deel wat van de gemeente was dat is of wordt verkocht aan de huurders van de recreatiewoningen. Daardoor is het beheer van het gehele terrein in beheer van een vereniging van eigenaren gekomen.

Deze VVE hoeft in principe alleen wandelaars toelaten in het gebied en dat zou betekenen dat het voor o.a. ruiters en mountainbikers afgesloten is.

Na een door de gemeente belegde informatieavond voor de diverse grondeigenaren in en rondom de Zuursche Duinen zijn er gesprekken geweest met mountainbikers en de voorzitter van de VVE om te zorgen dat we in de toekomst wel kunnen mountainbiken in de zuursche duinen.

De verwachting is dat dit wel goed komt, echter is de toezegging gedaan dat het gebied Zuursche Duinen in elk geval deze zomer even met rust gelaten wordt, totdat een goed route voorstel is uitgewerkt waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Daarom vragen we jullie medewerking om tot nader order het gebied Zuursche duinen te mijden met de Mountainbike.

 

       

About The Author

Leave A Comment

Over ATB Zevenhuizen

 
Geachte bezoeker, welkom op de website van Stichting ATB Zevenhuizen. Wij organiseren ATB-veldtoertochten rondom het Groninger dorp Zevenhuizen.

Contact

 
Stichting ATB Zevenhuizen info@atbzevenhuizen.nl

NTFU